De deadline nadert rap, maar je kunt nog meedoen!

Beste cultuurmakers,

De tijd gaat nu écht snel: het is al bijna 1 oktober, de deadline voor het inzenden van een projectvoorstel van de Waterweg Cultuurprijs 2021!

Heb je jouw idee al ingestuurd? Fantastisch! Ben je op dit moment nog bezig met schrijven? Dat komt goed! Of heb je misschien wel een idee, maar ben je nog niet begonnen? Dat is geen probleem. In deze mail ga ik je uitleggen hoe jij in deze korte tijd een projectvoorstel in elkaar zet en tóch kunt meedoen.


Zwevende inzenders, dit is het moment! 

Het is zeker nog niet te laat om jouw idee in te sturen voor de Waterweg Cultuurprijs 2021! Elke editie horen we veel redenen waarom mensen denken dat hun idee niet klaar is voor deelname. Dat is jammer, want vaak zijn ze er eigenlijk wél klaar voor! Bijvoorbeeld:
 

“Mijn idee is nog in een te vroeg stadium.”

Dat is juist goed! De Waterweg Cultuurprijs bestaat uit stimuleringsprijzen die prille ideeën ondersteunen in hun ontwikkeling. Met een geldprijs én coaching. Het gaat erom dat je in jouw projectvoorstel kunt omschrijven hoe je dit voor je ziet. Vaak helpt het om gewoon te beginnen met het opschrijven van wensen: wat zou je het liefste willen? De jury beoordeelt op potentie! 
 

“Ik heb wel een idee, maar weet nog niet precies hoe ik het wil uitvoeren,
waar en met wie.”

Laat in dat geval je fantasie de vrije loop: omschrijf hoe jouw project er in een ideale situatie uit zou zien. Het hoeft niet in steen gebeiteld, een schets is genoeg. Dat mag je ook letterlijk nemen: het kan enorm helpen om schetsen te maken of inspirerende plaatjes te verzamelen. Stuur die ook zeker in!
 

“Ik heb wel een idee in mijn hoofd, maar ik vind het zo moeilijk om het op te schrijven!”

Daarvoor zijn verschillende oplossingen! Je kunt je idee aan iemand vertellen en vragen of diegene het voor je wil opschrijven. Maar je mag ook een filmpje maken of een audiofragment maken waarin je jouw projectvoorstel omschrijft. Dat mag je dan inzenden in plaats van een tekst. 

Over de streep: meedoen aan de Waterweg Cultuurprijs

Begint het nu toch te kriebelen? Ga dan snel naar de websiteen kijk ook zeker even bij de veelgestelde vragenen bij de slideshow ‘Hoe kan ik mee doen?‘. Het is niet langer mogelijk om een pre-advies aan te vragen bij het bestuur, maar je kunt nog altijd bij ons terecht voor vragen en advies. Of je nu aan het begin staat van je projectvoorstel of al bezig bent met schrijven, je mag ons altijd mailen! Je kunt ook een verzoek sturen voor een belafspraak. Dan neem ik (Josje, projectleider van de Waterweg Cultuurprijs) contact met je op en spreken we het voorstel samen door. We zullen je helpen waar mogelijk, maar besef wel: de jury is onafhankelijk van het bestuur en neemt als enige een besluit over de toekenning van de prijzen. Het blijft een wedstrijd! 

Pak je deze kans niet zelf? Geef em aan een ander! 

Het kan natuurlijk zijn dat jij zelf niet wilt meedoen, maar wel iemand kent in je omgeving voor wie de Waterweg Cultuurprijs een mooie kans zou zijn. Ik hoop dat je hen dan wilt attenderen op de prijs. Stuur deze e-mail door of verwijs hen naar onze website. Iedereen met een goed idee kan meedoen! 

Engelstalig? No problem! 

Misschien zijn er cultuurmakers geïnteresseerd die geen Nederlands spreken. Speciaal voor hen hebben we een oproep vertaald naar het Engels. Die kun je hier downloaden. Vanzelfsprekend mogen deze mensen hun projectvoorstel ook in het Engels schrijven en inzenden.

We wensen iedereen heel veel succes met de laatste stappen in de aanloop naar 1 oktober! 


namens het bestuur,
Josje Hattink 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: