De prijs

De Waterweg Cultuurprijs is er voor cultuurmakers met een goed idee!
Heb jij een voorstel voor een cultureel project of artistieke productie in de regio Waterweg Noord? Doe mee in 2023!


Winnaars van de stimuleringsprijs tot nu toe waren:

2021: Eugène Biffé met ‘Schiedam Inside Out’
2019: KITE educatie & CJV Vlaardingen met ‘(Digit)Taal: Vlaardingen van de Toekomst’
2017: Paco Dalmau met ‘White Wall Project’
2015: Jeroen Dijkstra en Gaby Vinig met ‘Food Art Festival Verborgen Stegen’
2013: Bas Booister met ‘De Strijd van Maassluis’

In 2023 wordt de Waterweg Cultuurprijs voor de zesde keer uitgereikt. In deze editie zullen vijf stimuleringsprijzen worden uitgereikt aan projectvoorstellen van hoge kwaliteit, originaliteit en potentie. Deze winnende projectvoorstellen verdienen het om ondersteund te worden in hun verdere ontwikkeling, met als doelstelling de daadwerkelijke uitvoering.


De prijs in 2023

  • Elke stimuleringsprijs omvat 2.000 euro prijzengeld en een uitgebreid coachingstraject door een eigen, speciaal geselecteerde coach, passend bij het winnende projectvoorstel
  • Vier stimuleringsprijzen zullen worden toegekend door de onafhankelijke vakjury
  • Eén stimuleringsprijs zal worden toegekend door het publiek.

Er zal in 2023 één hoofdprijs, de Waterweg Cultuurprijs 2023, en één publieksprijs worden uitgereikt.

  • De hoofdprijs wordt toegekend door de onafhankelijke vakjury, aan een winnaar van de stimuleringsprijs wiens projectvoorstel zich het meest overtuigend heeft doorontwikkeld tot een uitvoerbaar projectplan.
  • De hoofdprijs omvat €5.000,- prijzengeld (strikt bedoeld ter besteding aan de uitvoering van het winnende projectplan) en een sculptuur van Dike Hof
  • De publieksprijs omvat €2.000,- en zal worden toegekend door het publiek.

! Let op: De prijs wordt mede gefinancierd door het Fonds Schiedam Vlaardingen. De winnaar van de prijs komt daarom niet in aanmerking voor een aanvullende subsidie van het Fonds.

Vragen?
Heb je na al deze informatie nog vragen over deze prijs, over het schrijven of over het indienen van een voorstel, mail dan naar projectleider Josje Hattink.

MAAS-award door Dike Hof.

Het
coachingstraject

Winnaars van de stimuleringsprijzen krijgen een persoonlijke coach aangemeten die hen zal ondersteunen bij de ontwikkeling van het projectvoorstel tot een uitvoerbaar projectplan. De coaches zullen worden gekozen op advies van en in samenspraak met de jury. Het coachingstraject bestaat uit ca. 3 dagdelen (flexibel in te delen door winnaars en coaches), waarin effectief zal worden gewerkt aan de opzet van het beoogde project. De coach blijft betrokken bij de winnaar gedurende het traject tussen de eerste prijsuitreikingen en de uitreiking van de hoofdprijs. Het is de bedoeling dat winnaars van de stimuleringsprijzen zich met behulp van de coach zodanig ontwikkelen dat het project aan het eind van het traject uitvoerbaar is, ongeacht of zij de hoofdprijs winnen.

De jury

De Waterweg Cultuurprijs wordt uitgereikt door een onafhankelijke vakjury. De juryleden lezen alle ingezonden voorstellen en maken hieruit een shortlist. De juryleden zijn ook betrokken bij de totstandkoming van het coachingstraject voor de winnaars van de stimuleringsprijzen.

De Waterweg Cultuurprijs wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Schiedam,
Vlaardingen en Maassluis en het Fonds Schiedam Vlaardingen.

Vragen?
Neem contact op:

Projectleider:
Josje Hattink
info@waterwegcultuurprijs.nl

Communcatie & PR:
Sanne Hoogeveen
communicatie@waterwegcultuurprijs.nl

Volg ons:

%d bloggers liken dit: