Ontmoet de coaches van 2021

Een stimuleringsprijs van de Waterweg Cultuurprijs bestaat uit een geldprijs van €2.000 én een coachingstraject! Alle winnaars van de stimuleringsprijzen hebben een individuele coach toegewezen gekregen. Samen met hun coach hebben de zij in de afgelopen weken hard gewerkt om van hun winnende idee een uitvoerbaar projectplan te maken. Op deze pagina stellen de we coaches aan je voor.

Reinier Weers, coach van Bikkel de Haan

Reinier Weers is Cultuurman: in de rol van strateeg, regisseur en meewerkend voorman helpt hij overheden en culturele instellingen aan een groter en breder publiek voor kunst en cultuur. Hij doet dat naar eigen zeggen met een ‘Rotterdamse inslag’: betrokken, gedreven, energiek, positief, scherp, daadkrachtig en pragmatisch.

“Ik verbind, geef richting en veranker en kan goed inschatten wat waarde toevoegt en impact heeft.”

In de aanloop naar de finale op 28 november zal hij Bikkel begeleiden bij het concreet maken van haar plannen voor ‘Schilderen aan het Scheur’

Renee Trijselaar, coach van Marlies Ruigrok

Renee Trijselaar heeft een achtergrond in Theaterwetenschap en is black belt in Lean Six Sigma. Ze was directeur van Cameretten, zakelijk leider van het HipHopHuis, interim artistiek leider van theater Zuidplein en is al jaren actief als coach en consultant in de cultuursector onder de naam Well Played. Ze coacht diverse makers, adviseert fondsen en instellingen en is bekend om haar netwerk, snelle connectie-denken.

In de aanloop naar de finale op 28 november zal Renee Marlies begeleiden bij de zakelijke aspecten van haar project ‘Zócalo in Waterweg Noord’, zoals fondsenaanvragen en de begroting. 

Han Goan Lim, coach van Leander Varekamp

Han Goan Lim is beeldend kunstenaar, adviseur en conceptontwikkelaar van stedelijke kunst- en cultuurprojecten & tentoonstellingen. Hij is tevens als adviseur op het gebied van kunstopdrachten in de publieke ruimte werkzaam voor verschillende gemeenten (BKOR). Als fervent netwerker lobbyt hij in Rotterdam voor zijn initiatief Artpark, een hub voor kunstenaars, architecten en vormgevers in de periferie van de stad. In de openbare ruimte van Rotterdam zijn meerdere werken van Goan Lim te vinden. Zijn werk is ook opgenomen in de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Han werkt als kunstenaar altijd in relatie met de omgeving. In de komende weken zal hij Leander ondersteunen bij de ontwikkeling van een presentatieplan voor zijn project ‘Zeelieden aan het Scheur’ in de openbare ruimte.

Buddy Film Foundation, coach van Mahfoud Mokaddem

De Buddy Film Foundation is in 2017 opgericht door actrice Dewi Reijs, regisseur Dennis Overeem en producent In-Soo Radstake en koppelt gevluchte filmprofessionals aan hun Nederlandse collega’s. De Buddy Film Foundation fungeert als startloket en podium voor gevluchte professionele filmmakers en creatieven en wil hen middels workshops, coaching, concrete filmprojecten helpen naar betaald werk.

Het team van de Buddy Film Foundation zal Mahfoud begeleiden bij de productie van zijn film ‘Première’.

Cye Wong-Loi-Sing, coach van Eugène Biffé.

Cye is een ervaren art director, met een focus op de intersectie van beeldmaken, cultuur en technologie. Een wereldburger, met Surinaamse roots, bewust van de manier waarop verhalen mensen kunnen verbinden. In zijn carriere heeft Cye geholpen met het bouwen en onderhouden van brandstories voor merken als Nike en Converse maar ook lokale instituten als het Erasmus MC, Museumnacht, Kunstinstituut Melly (FKAWDW) en het Stedelijk Museum Schiedam.

In de komende weken zal hij Eugène ondersteunen bij de ontwikkeling van het plan ‘Schiedam Inside Out’.

%d bloggers liken dit: