Wie wint de Waterweg Cultuurprijs 2019? Kom naar de prijsuitreiking!

Op 4 oktober a.s. zal de winnaar van de Waterweg Cultuurprijs 2019 bekend worden gemaakt in het Museum Vlaardingen. De jury koos in april uit twaalf voorstellen, de drie beste. De genomineerden hebben 3.000 euro ontvangen en de mogelijkheid tot een coaching traject om hun idee verder te ontwikkelen tot een uitvoerbaar projectplan. Zij komen daarmee in aanmerking voor de grote prijs van 15.000 euro.

Deze drie genomineerden maken kans om de Waterweg Cultuurprijs 2019 te winnen:
Waterweg Street Art van OpenArtExchange, HOER van Nassima Elidrissi en (Digi)taal: Vlaardingen van de Toekomst van KITE educatie. Alle genomineerden werken sinds de zomer aan een definitief projectvoorstel en tijdens de avond van de prijsuitreiking zullen zij hun project aan u, het publiek, presenteren.

De prijsuitreiking vindt plaats in de centrale hal van het Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54 in Vlaardingen. Aanvang: 19:30 uur, inloop met koffie, thee en zoetigheid vanaf 19.00 uur. Tussen 19:30 en 20:15 wordt er een speciale rondleiding gegeven door het museum en de huidige tentoonstellingen. Om 20:30 wordt gestart met de presentaties en de prijsuitreiking. Nadat de juryvoorzitter de winnaar bekend heeft gemaakt, rond 21.00 uur, sluiten we de avond af met een feestelijke borrel!


De jury wordt gevormd door Kefah Allush (interviewer en presentator van bekende Tv-programma’s zoals Van Atlas naar Arabië en De Kist), Eppo König (redacteur bij het NRC), Jolanda Spoel (hoofd theater, programmeur en regisseur bij Maas Theater En Dans in Rotterdam) en Renee Trijselaar (onder de naam Well Played actief als projectleider en coach binnen de cultuursector, o.a. bij het HipHopHuis in Rotterdam). Bert van Meggelen is de juryvoorzitter.


De Waterweg Stimuleringsprijs wordt mogelijk gemaakt dankzij gemeente Schiedam, gemeente Vlaardingen, gemeente Maassluis en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: