Hee, hoe gaat het nu met Kershawn Rijssel?

De Waterweg Cultuurprijs ligt alweer een aantal maanden achter ons, maar de winnaars van de stimuleringsprijzen gaan door! In de serie ‘Hee, hoe gaat het nu met je?’ (lieve knipoog naar Tessa Meerman) vragen we de vijf finalisten hoe het nu gaat met hun projecten en wat hun verdere toekomstplannen zijn.

In het derde artikel is het de beurt aan Kershawn Rijssel finalist van de Waterweg Cultuurprijs 2023 met zijn project ‘Verborgen krachten’ (Voice of Schiedam).

Foto: Robin Butter

Kershawn Rijssel won tijdens de afgelopen editie van de Waterweg Cultuurprijs een stimuleringsprijs van €2000,- voor zijn project ‘Verborgen Krachten’. Dit project, voorheen getiteld ‘Voice of Schiedam’, stimuleert jongeren in Schiedam om hun mening en verhalen te delen met een publiek. Door middel van workshops in muziek en spoken word leren jongeren hun creatieve talenten te ontwikkelen en hun stem te laten horen binnen de gemeenschap. We spraken met Kershawn over de voortgang van het project. De nieuwe titel, ‘Verborgen Krachten’, weerspiegelt volgens hem beter de kern van het project: het ontgrendelen van het potentieel van jongeren en hen de kans geven om te schitteren. In de komende maanden zullen we meer te horen krijgen over de workshops, de deelnemende jongeren en het evenement waar ze hun talenten zullen presenteren.

Het is nu bijna 4 maanden geleden sinds de finale. Hoe is het met jou en hoe gaat het met je project?

Er is een heleboel gebeurd! Vlak na de finale van de Waterweg Cultuurprijs kwam ik erachter dat ik ben verkozen tot Stadsdichter van Schiedam. De naam van het project is veranderd van Voice of Schiedam naar Verborgen Krachten. Deze nieuwe naam weerspiegelt beter de doelstellingen van het project, namelijk: het onthullen en ontwikkelen van de verborgen talenten van jongeren in Schiedam! 

Het project Verborgen Krachten staat momenteel ‘on hold’ vanwege mijn nieuwe functie als stadsdichter. Ik ben vastberaden om het project voort te zetten en ben momenteel wel bezig met het onderzoeken en opstellen van plannen voor de toekomst. Door de prijs heb ik geleerd om te organiseren, afspraken te maken met mensen en organisaties, en strategieën te ontwikkelen.



Ben je nieuwe samenwerkingen aangegaan na je deelname aan de Waterweg Cultuurprijs?

Jazeker, de Waterweg Cultuurprijs heeft deuren geopend! Ik heb al een paar optredens als Stadsdichter binnengehaald. Via die weg hoop ik weer geld in te zamelen voor het Verborgen Krachten project. Ik ben ook in gesprek met verschillende organisaties waarmee ik hoop samen te werken. Ik wil het project Verborgen Krachten in de nabije toekomst gaan lanceren, maar daarvoor moet wel nog het een en ander gebeuren. Zoals het werven van fondsen.. Ik ga een grote subsidie aanvraag indienen bij 750 jaar Schiedam en hoop daarmee een vliegende start te maken. 

Blijf op de hoogte 

Volg Kershawn Rijssel op de socials om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Verborgen Krachten.

Foto: Robin Butter