Martijntje Cornelia met ‘Sweet Shocking Pink Busts!’

Je kunt tot 22 oktober stemmen op jouw favoriet!

We posten de komende dagen de 7 uitgekozen ideeën in willekeurige volgorde. Naast de door de jury gekozen winnaars zal dan één winnaar wordt gekozen door het publiek. Door jou dus! 
Stem vanaf nu op je favoriete shortlist-kandidaat en help hen aan een stimuleringsprijs van €2.000 én een coachingstraject. Je kunt stemmen via het online stemformulier
.

 ✅ Martijntje Cornelia met ‘Sweet Shocking Pink Busts!’

Welke vrouw zou jij op een voetstuk willen plaatsen? Als je het Martijntje Cornelia, The Queen of Candy Floss, vraagt zouden alle jonge meiden en vrouwen een buste van zichzelf in suikerspin moeten hebben. Gewoon omdat je het waard bent. Het idee voor Sweet Shocking Pink Busts is ontstaan tijdens een fietstocht in haar geliefde stad Vlaardingen, langs de vele prachtige beelden in de openbare ruimte. Maar wat viel haar op? Er is vrijwel geen beeld van een krachtige Vlaardingse vrouw te bekennen! Sweet Shocking Pink Busts wordt een ode aan krachtige vrouwen uit het heden en het verleden van de regio. De een schrijft een boek over vrouwelijke rolmodellen, de ander geeft ze letterlijk een stem. Martijntje creëert bustes van suikerspin in Shocking Pink. Een vastberaden en sterke kleur van vrouwen, meisjes en jonge dames. Wereldwijd worden meisjes en jonge vrouwen achtergesteld en gediscrimineerd. Alleen omdat ze meisjes zijn. Met haar project ‘Sweet Shocking Pink Busts’ geeft ze hen een podium. Omdat ze dit verdienen. En omdat ze mogen zijn wie ze zijn. Op haar manier wil Martijntje vrouwen en jonge meiden motiveren en inspireren om trots te zijn op wie ze zijn. En om het vertrouwen te geven dat ze kunnen bereiken wat ze willen.