Lisa Gliederpuppe met ‘Prikkelreis’

Je kunt tot 22 oktober stemmen op jouw favoriet!

We posten de komende dagen de 7 uitgekozen ideeën in willekeurige volgorde. Naast de door de jury gekozen winnaars zal dan één winnaar wordt gekozen door het publiek. Door jou dus! 
Stem vanaf nu op je favoriete shortlist-kandidaat en help hen aan een stimuleringsprijs van €2.000 én een coachingstraject. Je kunt stemmen via het online stemformulier
.

 ✅ Lisa Gliederpuppe met ‘Prikkelreis’

Luisteren we alleen met onze oren of gebruiken we onze hele lichaam? Met deze gedachte als basis wil Lisa Gliederpuppe een onvergetelijke ASMR- beleving creëren speciaal voor kinderen. Een feestje voor de zintuigen dat moeiteloos van de ene locatie naar de andere locatie reist, zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen ontdekken wat fijne prikkels zijn. Prikkelreis is een ASMR-beleving die zich richt op de kleine geluiden die aanwezig zijn wanneer we denken dat het stil is. Lisa vindt het interessant om het onhoorbare hoorbaar te maken en samen met het publiek op onderzoek uit te gaan naar wat prettig en ontspannen voelt. Juist in deze tijd, met een overweldigende stroom aan prikkels, is het soms een kunst om te kunnen focussen op de dingen die een fijn en rustig gevoel geven. Door het verkennen en ervaren van ASMR kan die ontspanning op een luchtige en plezierige manier bereikt worden. Tegelijkertijd biedt het de gelegenheid om kinderen vertrouwd te maken met een diverser beeld van kunst. Er is nog zoveel te ontdekken! Met geluiden kun je bijvoorbeeld een geweldige soundscape maken. Deze generatie kinderen zal grotendeels digitaal actief door het leven gaan. Prikkelreis draagt bij aan bepaalde mediawijsheid, met een focus op bewust gedrag bij het maken en delen van digitale content. Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken wil Lisa voor Prikkelreis een multifunctioneel en compact meubel bouwen, met materiaal en apparatuur, dat op de fiets vervoerd kan worden.