Het is zover! De vijf winnaars van de stimuleringsprijzen zijn bekend!

Gistermiddag vond de eerste prijsuitreiking plaats in de Glasfabriek Schiedam. Het was een spannende middag: de tien shortlistkandidaten mochten hun idee voor het eerst presenteren voor het publiek en de jury! Iedere kandidaat had slechts vijf minuten om het hele verhaal te vertellen, dus de vaart zat er goed in. Host Jermaine Berkhoudt hield de tijd in de gaten en zorgde ervoor dat elke kandidaat een vraag kreeg van de jury of uit het publiek. De jury was zeer onder de indruk van de uiteenlopende presentaties. Er waren slideshows, muziek, video’s en gesproken boodschappen: allemaal vol ambitie en gedrevenheid en sommigen recht uit het hart. Het was overduidelijk: hier stonden tien kandidaten met passie voor hun project!

16 oktober 2021 Schiedam, vandaag was de uitreiking van de Waterweg Cultuurprijs in het Glasfabriek Museum in Schiedam. Uit mooie maatschappelijke onderwerpen en voorstellen zijn uiteindelijk 5 winnaars geselecteerd.


Na afloop van de presentaties trok de jury zich terug om de winnaars te kiezen en had het publiek nog een paar laatste momenten om te stemmen op een publieksfavoriet. De jury had het niet makkelijk en er is stevig gediscussieerd, maar gelukkig konden zij het toch eens worden.
 
De vijf winnaars van de stimuleringsprijzen van de Waterweg Cultuurprijs 2021 zijn:

16 oktober 2021 Schiedam, vandaag was de uitreiking van de Waterweg Cultuurprijs in het Glasfabriek Museum in Schiedam. Uit mooie maatschappelijke onderwerpen en voorstellen zijn uiteindelijk 5 winnaars geselecteerd.


Van harte gefeliciteerd aan alle winnaars! 🎉

Leander Varekamp won zijn stimuleringsprijs met hulp van het publiek. Bijna duizend mensen hebben gestemd op de shortlistkandidaten, maar Leander ontving maar liefst 306 stemmen!
 
Alle stimuleringsprijzen omvatten een geldbedrag van €2.000,- en een coachingstraject. Dit traject is bedoeld om de winnaars te helpen bij het door ontwikkelen van hun winnende projectvoorstel tot een uitvoerbaar projectplan. Alle vijf winnaars maken kans op de hoofdprijs, de Waterweg Cultuurprijs 2021, die bestaat uit €5.000,- en een beeld van Dike Hof. De Waterweg Cultuurprijs 2021 zal op 28 november 2021 worden uitgereikt in Maassluis. In de komende weken gaan de winnaars aan de slag met hun project en hun coach, dus hou onze media in de gaten om hen beter te leren kennen en hun ontwikkelingen te volgen!
 
Tot slot wil het bestuur graag haar dank uitspreken. Allereerst aan het Stedelijk Museum Schiedam en in het bijzonder aan Anne de Haij en Lenneke Hoek, die ervoor gezorgd hebben dat de prijsuitreiking kon plaatsvinden op de prachtige locatie van de Glasfabriek. Ook veel dank aan Jermaine Berkhoudt, voor zijn spetterende hosting van deze spannende middag! En natuurlijk veel dank aan de juryleden, die alle plannen met zoveel zorg en aandacht hebben gelezen en beoordeeld en de winnaars ook in de komende weken zullen blijven volgen. En tot slot: veel dank aan jullie! Volgers, vrienden, ambassadeurs, ondersteuners en deelnemers van de Waterweg Cultuurprijs!
 
Namens het bestuur,
 
Josje Hattink

%d bloggers liken dit: