Bea van Grutten met ‘Waters Way’

Voor Bea van Grutten is het glashelder: in de kern is het het water dat Schiedam, Vlaardingen en Maassluis met elkaar verbindt. Het grootste deel van haar leven woonde Bea op plaatsen die niet door water werden omringd. Maar toen ze uiteindelijk wel op zo’n plek kwam wonen, zag ze pas de verschillen tussen zulke plaatsen: in de mensen en hun levensstijl. Met haar project ‘Waters Way’ wil Bea een lokale, door de gemeenschap gedreven documentaire maken over mensen die het leven aan het water gebruiken, werken en waarderen. Het project zal een licht schijnen op de geneugten, gevaren en meningen van de lokale bevolking en de uiteenlopende verhalen die zich op de wateren hebben afgespeeld documenteren.

Op 16 oktober (13:30-17:00) presenteren de kandidaten hun voorstellen aan het publiek en de jury in de Glasfabriek Schiedam. Dat wordt natuurlijk super spannend, dus zorg dat je erbij bent!

We posten de komende dagen de 10 uitgekozen ideeën (in random volgorde). Stem op jouw favoriet via www.waterwegcultuurprijs.nl/stem

Meer weten? Ga naar www.waterwegcultuurprijs.nl

%d bloggers liken dit: