Roxanne Dixon met ‘Ik weet waar je hart woont’

Roxanne Dixon wil door middel van een portrettenserie in woord en beeld laten zien wie daklozen zíjn, waar ze vandaan komen (uit welke situatie), wat hun krachten en dromen zijn en ‘waar hun hart woont’. Onder het motto: ‘Pas als je met iemand praat, leer je iemand kennen’. Binnen dit project moeten mensen zelf letterlijk en figuurlijk de tools in handen krijgen om hun eigen visie van de wereld ten toon te stellen. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat het aantal daklozen de laatste tien jaar is verdubbeld. En hoewel maatschappelijke organisaties in hun uitingen vertellen dat dakloos raken, íedereen kan overkomen, denken (te) veel mensen bij dakloosheid nog steeds vooral aan blanke mannen van middelbare leeftijd met een drank- of drugsprobleem die op een bankje slapen in het park. En dat ze de ontstane situatie waarschijnlijk aan zichzelf hebben te danken. Die stereotypering is hardnekkig en zet daklozen in een hoek die ze niet verdienen en die bovendien niet bijdraagt aan het ondernemen van actie om dakloosheid te bestrijden. Met dit project wordt d.m.v. kunst en cultuur een bijdrage geleverd aan de-stigmatisering van de dakloze mensen.

Op 16 oktober (13:30-17:00) presenteren de kandidaten hun voorstellen aan het publiek en de jury in de Glasfabriek Schiedam. Dat wordt natuurlijk super spannend, dus zorg dat je erbij bent!We posten de komende dagen de 10 uitgekozen ideeën (in random volgorde).

Stem op jouw favoriet via www.waterwegcultuurprijs.nl/stem

Meer weten? Ga naar www.waterwegcultuurprijs.nl

%d bloggers liken dit: