Ben Weir met ‘De Nieuwe Kethelse Poort’

Van 1598 tot 1862 stond de Kethelse Poort aan de westelijke rand van de binnenstad van Schiedam. Nu is het een vrij onopvallende brug met een aangrenzend stuk openbare grond dat momenteel dienst doet als onderbenutte parkeerplaats. Met zijn projectvoorstel wil kunstenaar Ben Weir deze locatie transformeren tot een betekenisvol stuk openbare ruimte, door er een kunstwerk te realiseren. Met een collage van kant-en-klare betonstukken en een op maat gemaakte verlichtingsinstallatie, zal het werk aansluiten bij de herontwikkeling van het gebied. Met als belangrijk doel dat dit op een rechtvaardige manier gebeurt voor iedereen die hier woont (en binnenkort gaat wonen). Samenwerking met de lokale gemeenschap in dit project is daarom belangrijk voor Ben. Het is meer dan alleen het ‘opruimen’ van ongedefinieerde stedelijke ruimte: het project moet een op zichzelf staande gerevitaliseerde bestemming worden.

Op 16 oktober (13:30-17:00) presenteren de kandidaten hun voorstellen aan het publiek en de jury in de Glasfabriek Schiedam. Dat wordt natuurlijk super spannend, dus zorg dat je erbij bent!We posten de komende dagen de 10 uitgekozen ideeën (in random volgorde).

Stem op jouw favoriet via www.waterwegcultuurprijs.nl/stem

%d bloggers liken dit: