WWCP Idee TV & De Ideeënfabriek

Beste cultuurmakers,

Nog maar een maand tot de deadline van 1 oktober! Maar geen paniek, want in deze maand trekken we alles uit de kast om je te helpen en te inspireren, zodat jouw goede idee straks kans maakt op de Waterweg Cultuurprijs 2021. 

In deze nieuwsbrief hebben we dubbelgoed nieuws: de eerste aflevering van WWCP Idee TV staat online en je kunt je aanmelden voor de workshops van de Ideeënfabriek! 


WWCP Idee TV

WWCP Idee TV inspireert! In elke aflevering spreekt de Schiedamse woordkunstenares #Yasslines met een inspirerende artiest en neemt ze je mee naar plekken in de regio waar mooie, creatieve ideeën worden ontwikkeld. In de eerste aflevering ontmoet ze beeldend kunstenaar Maarten Bel. Maarten is op dit moment vooral bekend van zijn Buurtplaatjes-project in Schiedam Oost, waarbij buren plaatjes van elkaar kunnen verzamelen en ruilen. Hij vertelt over de buurtplaatjes, over kunst die mensen met elkaar verbindt en over jezelf zijn in ieder project. Wie weet inspireert dit jou om zelf ook een project te starten en mee te doen aan de Waterweg Cultuurprijs 2021! Volg WWCP Idee TV op YouTube of onze social media. Er verschijnt elke week een nieuwe aflevering met een andere artiest!
 
WWCP Idee TV is mogelijk gemaakt met steun van de Gemeente Schiedam.
Bekijk de eerste aflevering hier:

De Ideeënfabriek

Maak van jouw idee een plan! Wil je weten hoe je een projectvoorstel maakt om mee te kunnen doen aan de Waterweg Cultuurprijs 2021? Kom dan naar één van de workshops van de Ideeënfabriek en maak van jouw idee een plan! Wij helpen je in de startblokken: in ca. anderhalf uur helpen we je op weg met het opschrijven en uitwerken van jouw prille idee. Je krijgt feedback en tips en je ontmoet andere makers uit de regio. Zo weet jij zeker dat je de deadline van 1 oktober haalt! 

Deelname is gratis. Meld je aan via info@waterwegcultuurprijs.nl. Wij zorgen voor pen en (groot) papier, maar je mag natuurlijk je eigen laptop of tablet meenemen.

Data, locaties en tijden:

9 sept:            E25/Inblik Maassluis                          (19:00-21:00)
10 sept:          Kade40 Vlaardingen                          (16:00-19:00)
14 sept:          De Kansenfabriek Schiedam             (19:00-21:00)

Nog meer tips

Wil je meedoen aan de Waterweg Cultuurprijs 2021 en kans maken op en stimuleringsprijs voor jouw goede idee? Stuur je idee dan in voor 1 oktober via www.waterwegcultuurprijs.nl/doe-mee. Je kunt je projectvoorstel ook opsturen voor een pré-advies: doe dit vóór 17 september 2021 en je ontvangt een persoonlijk advies waarmee je jouw voorstel kunt aanscherpen voor de definitieve deadline van 1 oktober. 

Kijk ook eens op onze website bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee. We posten ook regelmatig tips op onze social media. Volg ons!


namens het bestuur,
Josje Hattink 

%d bloggers liken dit: