We gaan van start!

Na vele maanden binnen te hebben gezeten en de cultuur voornamelijk vanaf ons scherm te hebben beleefd, lijkt het tij nu te keren: we mogen weer in actie komen! We kunnen daarom eindelijk van start met een nieuwe (en vernieuwde!) editie van de mooiste cultuurprijs van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis: de Waterweg Cultuurprijs 2021!

De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een spannende editie te worden: we hebben een inspirerende jury en dit jaar worden er niet één, maar wel vijf stimuleringsprijzen uitgereikt. Die maken allemaal kans op de hoofdprijs!

Heb jij een goed idee voor een kunst- of cultuurproject voor de regio? Dan kun je meedoen aan de prijs. We hebben een spiksplinternieuwe nieuwe website waarop je alle informatie kunt vinden. De deadline voor het indienen van een projectvoorstel is 1 oktober 2021, dus je hebt nog even de tijd om een goed plan te bedenken. Mocht je hulp nodig hebben bij het opstellen van je inzending, dan kun je in september meedoen aan de workshops van de Ideeënfabriek. Volg ook onze sociale media voor de nieuwste updates!

In deze editie besteden we extra aandacht aan jonge en individuele makers. Een kunst- of cultureel project opstarten kan voor hen een grote stap zijn. Hoe begin je? Waar vind je hulp? Met wie kun je samenwerken? De Stichting Waterweg Cultuurprijs wil deze starters ondersteunen en doet daarom een beroep op de gevestigde culturele organisaties in de regio. Wij proberen zoveel mogelijk verborgen talent te bereiken en jullie kunnen ons daarbij helpen als verbindende factor: door e-mails door te sturen, berichten op social media te delen en potentiële kandidaten te taggen of voor te dragen. We hebben ook een duidelijke handleiding opgesteld, waarin het hele proces van deelname staat uitgelegd. Dit bestand is vrij om te gebruiken en te verspreiden.

Wie verdient volgens jou een kans op een stimuleringsprijs van 2.000 euro en een coachingstraject?
Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.


Namens het bestuur,

Josje Hattink
(Projectleider)

%d bloggers liken dit: