Nieuwe jurylid nummer 3: Jeroen Everaert

Welkom, Jeroen Everaert! 🎉

Jeroen Everaert is in de culturele sector van alle markten thuis: ondernemer, kunstenaar en cultureel bemiddelaar. Al vele jaren zet hij zich in voor de Rotterdamse Beeldende Kunst. Zo was hij onder andere directeur van Showroom MAMA (1999-2005). Tegenwoordig is hij voornamelijk werkzaam als oprichter en artistiek directeur van Mothership: een organisatie die opereert als conceptontwikkelaar van kunstprojecten in de openbare ruimte. Mothership heeft meer dan 500 kunstprojecten opgezet en in binnen- en buitenland.

Het meest bekende project is het kunstwerk ‘Horn of Plenty’, dat wel 11.000 m2 groot is en te zien is in de Markthal Rotterdam. Jeroen’s missie is om een groot publiek enthousiast maken voor kunst die toegankelijk en begrijpelijk is. 

Afbeelding: ‘Horn of Plenty’ Markthal. Mothership

%d bloggers liken dit: