13 april nominatieronde Waterweg Cultuurprijs 2019

Kom naar de nominatieronde van de Waterweg Cultuurprijs 2019, op 13 april vanaf 19:00 in de Korenbeurs Schiedam!

Op zaterdag 13 april 2019 beoordeelt de jury de 12 ingediende plannen voor de Waterweg Cultuurprijs 2019. De jury spreekt op deze dag met alle vertegenwoordigers van de plannen en maakt daaruit een selectie die vanaf 19.00 uur hun idee mogen presenteren aan het publiek in De Korenbeurs Schiedam.

En dan wordt het spannend, want welke 3 plannen winnen een nominatie voor de Waterweg Cultuurprijs 2019?

De drie genomineerden worden nog op dezelfde avond feestelijk bekend gemaakt aan het publiek en u bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

In de afgelopen 5 edities ontvingen winnaars van de Waterweg Cultuurprijs naast een geldprijs ook een sculptuur van kunstenaar Sjef Henderickx. In 2019 wordt een nieuw kunstwerk ontworpen dat aan de winnaar van deze editie zal worden uitgereikt. Wij zullen de kunstenaar van dit ontwerp tijdens de nominatieronde bekend maken.

Genomineerden ontvangen 3000 euro om hun idee verder te ontwikkelen en in aanmerking te komen voor de grote prijs van 15000 euro (ter besteding van de realisatie van het idee) en een sculptuur van een kunstenaar uit de regio.

De jury wordt gevormd door Kefah Allush (interviewer en presentator van bekende Tv-programma’s zoals Van Atlas naar Arabië, nu op Tv te zien, en De Kist. Tevens schrijver van de thriller ‘De Munt van Judea’) , Eppo König (redacteur bij het NRC), Jolanda Spoel (hoofd theater, programmeur en regisseur bij Maas Theater En Dans in Rotterdam, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en voorzitter van de vakcommissies Dans en Cultuurhuizen) en Renee Trijselaar ( onder de naam Well Played actief als projectleider en coach binnen de cultuursector, o.a. bij het HipHopHuis in Rotterdam).


Deze prijs wordt mogelijk gemaakt dankzij de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

%d bloggers liken dit: