FAQ: vragen & antwoorden

Ik kom uit Rotterdam maar heb een goed idee voor een cultureel project in de regio, kan ik dan meedoen aan de Waterweg Cultuurprijs?

Ja, dat kan! Het maakt voor deelname aan de Waterweg Cultuurprijs niet uit waar je woont, als je project maar plaatsvindt in de regio Waterweg Noord. Daarmee bedoelen we: Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.


Ik ben geen professioneel kunstenaar, mag ik dan toch meedoen aan de Waterweg Cultuurprijs?

Jazeker! Iedereen met een goed idee voor een cultureel project in de regio mag meedoen.


Ik ben geen lid van een collectief, stichting of organisatie, kom ik dan toch in aanmerking voor de Waterweg Cultuurprijs?

Ja hoor! Deze editie richt zich in het bijzonder op individuen en jonge makers. Je hoeft dus geen onderdeel te zijn van een collectief, stichting of organisatie om mee te kunnen doen. Maar het mag wel. ūüėČ


Ik heb al een keer eerder meegedaan aan de Waterweg Cultuurprijs. Kan ik nu weer mee doen?

Ja, dat kan. Je mag elke editie opnieuw meedoen.


Ik heb een idee, maar ik weet niet goed hoe ik het moet verwoorden. Kan ik hulp krijgen bij het schrijven van mijn projectvoorstel?

Ja, dat kan. Je kunt meedoen aan √©√©n van de workshops van de Idee√ęnfabriek √≥f je kunt je projectvoorstel indienen voor een pre-advies.


Ik wil graag een buurtbarbecue organiseren. Kan ik met dit idee meedoen aan de Waterweg Cultuurprijs?

Nee, de Waterweg Cultuurprijs is een prijs voor kunst- en cultuurprojecten. De grens tussen het sociale domein en de culturele sector is vaag. Heb je twijfel of jouw project in aanmerking komt? Neem dan contact op met ons via info@waterwegcultuurprijs.nl.


Kan ik mijn project volledig financieren met het prijzengeld of moet ik ook cofinanciering / eigen geld inbrengen?

Nee, de Waterweg Cultuurprijs is een prijs voor kunst- en cultuurprojecten. De grens tHet is niet verplicht, maar we raden je sterk aan om cofinanciering te zoeken voor je project. Het is de bedoeling dat deelname aan de Waterweg Cultuurprijs, ongeacht of je wint of niet, een uitvoerbaar projectplan oplevert. De hoofdprijs van de Waterweg Cultuurprijs is bedoeld ter besteding aan het project. Dat betekent misschien dat je project niet door kan gaan als je die prijs niet wint. Daarom is het beter om je kansen te spreiden en wél cofinanciering te zoeken!


Zit jouw vraag er niet tussen?
Mail ons of stuur een bericht via de socials.