||
VOOR UW UITZONDERLIJKE PRESTATIE OP HET GEBIED VAN KUNST & CULTUUR IN DE WATERWEG REGIO

Jury

De juryleden voor de Waterweg Cultuurprijs 2017 zijn: 

 

- Bert van Meggelen (juryvoorzitter) 

- Ulrike Söbbeke 
Ulrike Söbbeke (1979) is een geboren en getogen Rotterdamse met een passie voor de kunsten, maar dan achter de schermen. In 2004 studeerde ze af in Kunstbeleid en -management aan de Universiteit Utrecht, waarna ze als projectleider voor diverse culturele organisaties (waaronder FACT, LantarenVenster, IFFR, Kunstgebouw) heeft gewerkt. Ze was lid van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur is tevens directeur van Filmhuis Lumen in Delft en bestuurslid van de NVBF (Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters).

- Nathalie Hartjes
Nathalie Hartjes is directeur van MAMA. Zij werkte van 2010 tot 2015 ook bij de Appel arts centre, achtereenvolgens als coördinator van zowel het Curatorial Programme als het Gallerist Programme. Van 2014 (feb) – 2015 (april) was zij ook artistiek directeur van Nieuwe Vide. Daarvoor was zij coördinator van het Comité van Roosendaal en werkzaam bij Witte de With, Centrum voor Hedendaagse Kunst in diverse functies. Nathalie publiceert met onregelmatige frequentie over kunst, en wanneer de gelegenheid zich voordoet, graag ook fictie. Zij publiceerde onder meer voor Extra Extra, nouveau magazine erotique, Tubelight magazine, Kunstbeeld, Beton Brut (magazine Kunstverein Dusseldorf), BAM Steunpunt Audio-Visuele kunsten Vlaanderen , Pataphor (artist book, Hidde van Schie) en 'The woods that see and hear' (dertien hectare, 2010). 

- Eppo König
 Eppo König (1976) werkt ruim tien jaar als redacteur voor NRC en schrijft tegenwoordig over de arbeids- en woningmarkt. Hij studeerde Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit. Zijn journalistieke loopbaan begon bij de cultuurredactie van het Rotterdams Dagblad en het International Film Festival Rotterdam. Eppo woont samen met zijn Anne en hun kinderen in de Pupillenbuurt in Rotterdam-West. Met andere bewoners, de gemeente en woningcorporatie Woonbron zijn ze een buurtproject begonnen om het wonen hier nóg leuker te maken. 

- Jetteke Bolten-Rempt
Na haar studie Kunstgeschiedenis en Archeologie te Leiden begon Jetteke Rempt in 1968 haar werkzame leven als Hoofd Educatieve en Voorlichtingsdienst van het Stedelijk Van Abbe Museum te Eindhoven. Inmiddels getrouwd met Jaap Bolten en moeder van twee kinderen kwam zij, na vele omzwervingen als esthetisch adviseur van provinciale en rijksoverheden alsmede vele redactionele werkzaamheden, in 1982 als beleidsmedewerker terecht bij de Federatie van Kunstenaarsverenigingen. Zij werd vervolgens kroondocent bij de Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam. Haar functie daar als Hoofd Studium Generale ruilde zij in 1990 in voor het directoraat van Stedelijk Museum De Lakenhal, Leiden. Zij heeft talloze publicaties op haar naam staan.In het Leidse museum organiseerde zij tentoonstellingen van Rembrandt maar ook van de Zangeres zonder Naam; van Jan van Goyen, maar ook van Fransje Killaars. In 2006 vierde het Leidse museum met drie grote Rembrandttentoonstellingen en op Rembrandt geïnspireerde, hedendaagse kunstprojecten dat Rembrandt 400 jaar geleden in Leiden werd geboren. In 2007 verruilde zij het museum voor haar eigen bureau Jet-set, advies en bemiddeling kunst-historische zaken. Zij zit in de Kunstcommissie LUMC, het bestuur Leids Cultuurfonds, was tot 2016 lid van de Raad van Toezicht van Kunstgebouw Zuid-Holland en sedert 2013 is zij voorzitter van Cultuurfonds Oegstgeest.