VOOR UW UITZONDERLIJKE PRESTATIE OP HET GEBIED VAN KUNST & CULTUUR IN DE WATERWEG REGIO

Jury

De juryleden van de Waterweg Cultuurprijs 2019 waren:

Kefah Allush

Kefah Allush (1969) is geboren in het Palestijnse Nablus en groeide op in Vlaardingen. Vanaf zijn zeventiende maakt hij televisieprogramma’s, jarenlang achter de schermen en sinds 2012 reist hij als interviewer en presentator door Nederland en ver daarbuiten. Voor het interviewprogramma 'De Kist' sprak hij met meer dan 120 bekende Nederlanders over leven en dood. En voor zijn reisseries reist hij tot in elke uithoek van de Arabische wereld. In de thriller ‘De Munt van Judea’, zijn debuut als schrijver, verwerkt hij (voor de oplettende lezer) veel van zijn reiservaringen.

Eppo König

Eppo König (1976) heeft als redacteur van NRC diverse functies gehad en schrijft tegenwoordig over de regio Rotterdam. Hij studeerde Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit. Zijn journalistieke loopbaan begon bij de cultuurredactie van het Rotterdams Dagblad en het International Film Festival Rotterdam.

Jolanda Spoel

Jolanda Spoel studeerde in 1997 af aan de HKU en heeft daarna veel gespeeld en gedanst bij verschillende gezelschappen, om zich uiteindelijk vooral te richten op het regisseren van voorstellingen. Tot 2003 was zij tevens programmeur van het Cosmic Theater in Amsterdam. Daarnaast was zij artistiek leider van het Rotterdamse jongerentheatergezelschap Rotterdams LEF! en het jeugdtheatergezelschap Theatergroep Siberia.

Momenteel werkt zij als hoofd theater, programmeur en regisseur bij Maas Theater En Dans in Rotterdam en zit zij in het bestuur van de Amsterdamse Kunstraad en is voorzitter van de vakcommissies Dans en Cultuurhuizen.

Renee Trijselaar

Renee Trijselaar heeft een achtergrond in Theaterwetenschap en is black belt in Lean Six Sigma. Ze was directeur van Cameretten, interim directeur van het HipHopHuis, interim artistiek leider van theater Zuidplein en is al jaren actief als consultant in de cultuursector onder de naam Well Played. Ze adviseert verscheidene fondsen en instellingen en is bekend om haar netwerk, snelle connectie-denken en organisatietalent.

Foto: Stacii Samidin