||
VOOR UW UITZONDERLIJKE PRESTATIE OP HET GEBIED VAN KUNST & CULTUUR IN DE WATERWEG REGIO

Facebook updates

Aanmelden nieuwsbrief

titelbericht Aanmelden

Welkom op de website van de Waterweg Cultuurprijs. 

De Waterweg Cultuurprijs wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en het Fonds Schiedam Vlaardingen. De prijs wordt om het jaar uitgereikt aan het beste idee voor een cultureel project in de regio Waterweg Noord.
De prijs wil een stimulans zijn voor iedereen die met passie, plezier en bekwaamheid bijdraagt aan het culturele klimaat in de regio Waterweg Noord middels artistieke producties en culturele praktijken. 

De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2005. Tot 2011 werd er -om het jaar- een prijs uitgereikt voor een voltooid project. Sindsdien kent het bestuur een Stimuleringsprijs toe, als bijdrage aan de realisatie van een bijzonder idee. In 2015 werd de Stimuleringsprijs ad € 15.000 voor de tweede keer uitgereikt en gewonnen Jeroen Dijkstra en Gaby Vinig voor hun project 'Foodfestival Verborgen Stegen aan de Maas'. In 2017 won Paco Dalmau de Waterweg Cultuurprijs voor zijn 'White Wall Project'.

Momenteel wordt gewerkt aan de nieuwe editie Waterweg Cultuurprijs 2019. Houd de website in de gaten voor nieuwe informatie over het indienen van een voorstel!

White Wall Project V (waterweg) wint Waterweg Cultuurprijs 2017
White Wall Project V (waterweg) wint Waterweg Cultuurprijs 2017

Op 20 oktober 2017 werd De Waterweg Cultuurprijs 2017, prijs voor kunst- en cultuurprojecten in de regio Waterweg Noord, uitgereikt aan White Wall Project V (waterweg) van kunstenaar Paco Dalmau. De prijs omvat 15.000 euro als bijdrage aan de realisering van het project en een sculptuur van Sjef Henderickx. De jury was zeer onder de indruk van Dalmau’s uitzonderlijke organisatietalent en heeft alle vertrouwen in zijn vermogen om met dit bijzondere project de regio Waterweg Noord meer te verbinden in 2018. Al tijdens de nominatieronde werd de aandacht van de jury getrokken door de uitzonderlijke passie en gedrevenheid waarmee kunstenaar Paco Dalmau zijn ‘White Wall Project V’ op poten p...

Lees meer


Geschiedenis

De Waterweg Cultuurprijs wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en het Fonds Schiedam Vlaardingen. De Waterweg Cultuurprijs bestaat sinds 2005 en wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een bijzonder kunst- of cultuurproject in de regio Waterweg Noord. 

De prijs bestaat uit sculptuur van kunstenaar Sjef Henderickx en een geldbedrag. Vanaf 2013 is de Waterweg Cultuurprijs een stimuleringsprijs die een voorstel, plan of idee voor een kunst- of cultuurproject in deze regio honoreert. De stimuleringsprijs kent een bedrag van 15.000 euro en is strikt bedoeld als bijdrage in de realisatie van het project.

Bekijk het archief

Sponsoren