VOOR UW UITZONDERLIJKE PRESTATIE OP HET GEBIED VAN KUNST & CULTUUR IN DE WATERWEG REGIO

Juryleden zijn bekend!

Geplaatst op: 24-09-2013

In april 2014 reikt de Stichting Waterweg Cultuurprijs voor het eerst een stimuleringsprijs uit van € 15.000,--. Maar voor het zover is worden er in november 2013 drie genomineerden bekend gemaakt. Iedere genomineerde ontvangt € 3.000, -- om het plan verder te ontwikkelen.

Om in aanmerking te komen voor een nominatie moeten de voorstellen voor 13 oktober aanstaande worden ingediend. Er zijn al enkele plannen binnen, de jury zou het wel eens moeilijk kunnen krijgen. Graag stellen wij de jury aan u voor:

Francien van Westrenen

studeerde Kunst-en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en rondde haar studie af met een scriptie over de toekomst van het kunstmuseum. Ze werkte in verschillende hoedanigheden voor instellingen als Nederlands Architectuurinstituut, Fort Asperen en Bureau Venhuizen. Sinds 2007 werkt ze als programmamaker architectuur bij Stroom Den Haag, dat zich vanuit beeldende kunst, architectuur, stedenbouw en vormgeving richt op de stedelijke omgeving

Pia van Oord heeft een loopbaan in de stadsvernieuwing, volkshuisvesting en wijkontwikkeling. Zij woont in Schipluiden, waar zij zich al geruime tijd inzet voor het open en gaaf houden van het Midden-Delflandgebied. Landschapsontwikkeling, cultuurhistorie en hergebruik vormen daarin een terugkerend trio. Op dit moment is zij hoofdredacteur van de Midden-Delfkrant, voorzitter van de stichting Midden-Delfland is Mensenwerk en gemeenteraadslid.

José Heskes is werkzaam als afdelingshoofd maatschappelijke ontwikkeling in Dordrecht (naast onderwijs- en jeugdbeleid ook cultuurbeleid in portefeuille). Een aantal jaar een actieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het cultuuraanbod in Schiedam. Daarvoor veel ervaring opgedaan in bedrijfsleven in diverse managementfuncties, o.a. bloemenveiling FloraHolland.

Christiaan van Schermbeek is regisseur van Moois media, een cultureel TV en webmagazine. Moois media produceerde vele films, documentaires en concertregistraties van (culturele) instellingen zoals een film over leven van Valery Gergiev en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.