VOOR UW UITZONDERLIJKE PRESTATIE OP HET GEBIED VAN KUNST & CULTUUR IN DE WATERWEG REGIO

De ketelfactory winnaar van de waterweg cultuurprijs 2011

Geplaatst op: 17-10-2011

Uit het juryrapport:

Op het terrein van Distilleerderij Nolet is sinds 2009 de KeteFactory gehuisvest in een fraai gerestaureerd hoekpand aan de Hoofdstraat in Schiedam. Distilleerderij Nolet wilde het pand een goede bestemming geven op het gebied van kunst en cultuur. Zoals Distilleerderij Nolet Jenever stookt, zo zou je kunnen zeggen dat de KetelFactory kunst wil stoken, als een alchemistisch proces. De jury is onder de indruk van de ambities en de resultaten die in relatief korte tijd door de Ketelfactory bereikt zijn.
De KetelFactory geeft het publiek de mogelijkheid kennis te nemen van een fascinerend en steeds gewaagder programma over beeldende kunst vanuit het bredere kader van de filosofie en wetenschap. Daarbij kiest zij voor een bijzondere benadering van de exposanten en is zij zeer zorgvuldig in haar publicitaire activiteiten. Het bekijken van de exposities vraagt iets van de toeschouwer, in die zin is de benadering die de KetelFactory kiest dan ook best risicovol. En dat blijft niet onopgemerkt. Zij krijgt volop waardering vanuit heel Nederland. De jury prijs het lef en de ondernemingsgeest van de KetelFactory. Twee jaar geleden behaalde de KetelFactory een nominatie voor deze prijs, nu heeft zij zich in de ogen van de jury volop bewezen en is zij voor de Waterweg Cultuurprijs 2011 een terechte winnaar.

Overige genomineerden: Elly Dijkshoorn voor haar kunstwerk 'Vormen van her-inneren' , Sjef Henderickx voor zijn kunstwerk ' 't Lam', Stedelijk museum Schiedam voor haar sterke programmering, Stichting Metamorphose voor het project ' Nacht van de nacht'  en Stichting Dance Motion Picture voor het project ' Birds echo'.