VOOR UW UITZONDERLIJKE PRESTATIE OP HET GEBIED VAN KUNST & CULTUUR IN DE WATERWEG REGIO

Culturele avond 7 februari 2011

Geplaatst op: 07-02-2011
Na de eerste -succesvolle- avond afgelopen november in Schiedam, met sprekers uit de politiek en kunst- en cultuursector over eventuele mogelijkheden voor een nieuwe samenwerking binnen de drie gemeenten organiseert de stichting nu een avond in samenwerking met de gemeente Vlaardingen.

Bert van Meggelen, voorzitter van de stichting, ging kort met wethouder cultuur Jan Robberegt in gesprek gaan over het cultuurbeleid van Vlaardingen. Daarna gingen een aantal sprekers in op het thema van de avond ‘stedelijke samenwerking’. Dit keer niet de samenwerking tussen de drie steden maar juist binnen één stad. Zijn er projecten waarin verschillende disciplines samenkomen, of juist uitgevoerd worden door professionals én amateurs?

De sprekers waren:

Renske Verbeek, directeur van het jongerencentrum De Kroepoekfabriek in Vlaardingen

Cees Eykelenboom van de stichting Metamorphose; hij organiseert jaarlijks de succesvolle Nacht van de Nacht en weet daarbij “heel Vlaardingen” te mobiliseren.

Ineke Hagen, cultuurscout in Schiedam waarbij ‘verbinden’ en het stimuleren van cultureel potentieel in een gebied haar drijfveren zijn

Wouter van Heiningen, secretaris van het nieuwe Documentatie Centrum Maarten ’t Hart in Maassluis

Locatie: De kleine zaal ‘De Harmonie’ van de Stadsgehoorzaal, Schiedamseweg 51 in Vlaardingen

Na afloop was er nog gelegenheid na te praten en een dansje te wagen met live muziek van de Vlaardingse band Laika.

De derde en laatste avond is op 21 maart 2011 in Maassluis. Op deze avond klinkt tevens het feestelijke startschot om voordrachten te doen voor de Bob Verbiest Cultuurprijs 2011.