VOOR UW UITZONDERLIJKE PRESTATIE OP HET GEBIED VAN KUNST & CULTUUR IN DE WATERWEG REGIO

23 april Nominatieronde Waterweg Cultuurprijs 2017 in Theater de Koningshof

Geplaatst op: 17-04-2017

De Waterweg Cultuurprijs 2017 is in volle gang!

Na de deadline van 31 maart zijn er 18 mooie ideeën voor culturele projecten in de regio Waterweg Noord binnengekomen.

Op zondag 23 april 2017 beoordeelt de jury de 18 ingediende plannen voor de Waterweg Cultuurprijs 2017. De jury spreekt op deze dag met alle vertegenwoordigers van de plannen en maakt daaruit een selectie die vanaf 19.00 uur hun idee mogen presenteren aan het publiek in Theater de Koningshof in Maassluis. En dan wordt het spannend, want welke drie plannen winnen een nominatie voor de Waterweg Cultuurprijs 2017?
De drie genomineerden worden nog op dezelfde avond feestelijk bekend gemaakt aan het publiek en u bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
 
Genomineerden ontvangen 3000 euro om hun idee verder te ontwikkelen en in aanmerking te komen voor de grote prijs van 15000 euro (ter besteding van de realisatie van het idee) en een sculptuur van Sjef Henderickx.
 
De jury wordt gevormd door Jetteke Bolten-Rempt (oud-directeur Museum Lakenhal Leiden), Nathalie Hartjes (directeur MAMA Rotterdam), Eppo König (redacteur NRC) en Ulrike Söbbeke (directeur Filmhuis Lumen Delft en zakelijk leider theatergezelschap Firma Mes).
 
De Waterweg Cultuurprijs honoreert een idee, voorstel voo­­r een kunst- of cultuurproject in de regio Waterweg Noord met een geldbedrag dat bijdraagt aan de realisatie. De Waterweg Cultuurprijs wil daarmee een stimulans zijn voor iedereen die met passie, plezier en bekwaamheid bijdraagt aan het culturele klimaat in de regio Waterweg Noord middels artistieke producties en culturele praktijken.
 
Dat moet natuurlijk gevierd worden! Bent u erbij?
 
Nominatieavond Waterweg Cultuurprijs 2017
23 april 2017
Locatie: Theater de Koningshof, Adres: Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis
Aanvang: 19:00
Einde: 22:00